Voorstellen

Aangenaam, ik ben Jan Piet de Wit.

Ik ondersteun mensen die weten dat ze binnenkort zullen overlijden. Met hen optrekken en praten over de dingen die voor hen belangrijk zijn, spreekt mij erg aan. Hoe zij in het leven staan met hun wensen, overtuigingen en drijfveren boeit mij. Ik vind het belangrijk dat dit bij hun overlijden en in de uitvaart aan het licht komt.

De fascinatie voor uitvaarten zat er bij mij al vroeg in. Ik herinner mij nog levendig hoe ik als 5-jarig jochie op tv de uitvaart van koningin Wilhelmina zag. Indrukwekkend zo’n staatsbegrafenis, helemaal in het wit. Daarna heb ik tijdens het spelen – als mijn familie op zondagochtend koffie zat te drinken – heel wat keren mijn teddybeer begraven.

Jan-Piet de Wit - laatste levensfase begeleider

Als iemand mij in mijn jeugd vroeg wat ik later wilde worden, zei ik een periode: “dominee”. Want aandacht en zorg voor anderen en kerkdiensten vond ik interessant. Daarna volgde een tijd dat ik boer wilde worden, vanwege de zorg voor dieren, het buitenleven en de natuur. Later wilde ik juist weer timmerman worden en dingen maken met mijn handen. Die beroepen en passies komen nu allemaal bij elkaar.

Van de zorg naar uitvaart

Meer dan 30 jaar had ik diverse leidinggevende functies in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Sinds 2008 ben ik naast het leidinggeven ook beroepsgericht gaan coachen. Met mensen optrekken en praten over de dingen die voor hen belangrijk zijn, spreekt mij erg aan. Hun wensen, overtuigingen en drijfveren boeien mij.

Langzaamaan ontstond bij mij de behoefte daar meer mee te doen. Om mensen te ondersteunen tijdens de laatste fase in het leven. Zo kwam ik terecht in de wereld van de uitvaartverzorging.

Ik volgde hiervoor opleidingen tot uitvaartbegeleider (Meander), ritueel begeleider (Gaandeweg) en levenscoach (Sonnevelt Opleidingen). Daarnaast werk ik sinds 2019 in een uitvaartcentrum in het midden van Nederland. Mijn eigen praktijk Tamarinde Laatste-levensfase-begeleider vind je in Woerden. Neem gerust contact met mij op voor meer informatie.

Meer weten?

Benieuwd wat ik voor jou en je dierbaren kan betekenen?
Neem contact op voor meer informatie of een eerste kennismaking.