Jouw afscheidsbijeenkomst

Op de dag van jouw uitvaart is er een bijeenkomst in een aula van een crematorium, een kerk, thuis of in een andere passende ruimte. Samen met je naasten en mij bepaal je helemaal zelf hoe die bijeenkomst er straks uitziet. Ik inspireer en adviseer je graag over de mogelijkheden.

Jouw dierbaren hebben na je overlijden de behoefte om jou in het licht te zetten en te herdenken. Terugblikken op jouw leven en wat dat betekende voor jou en voor anderen. Ook als er moeilijke momenten waren. Het is goed om daar op een passende wijze aandacht aan te besteden. Dit helpt bij het afscheid nemen en bij het omgaan met het verlies.

Hulp van een laatste-levensfase-begeleider

Zo’n afscheidsbijeenkomst invullen en vormgeven vraagt heel wat. Passende muziek kiezen, een levensverhaal schrijven, eventueel een gedicht kiezen, verschillende sprekers op elkaar afstemmen, persoonlijke en passende rituelen bedenken en uitvoeren en de viering presenteren. Daar kunnen jij en je nabestaanden wel wat hulp bij gebruiken.

Als ritueelbegeleider, laatste-levensfase-begeleider en spreker tijdens uitvaarten help ik jullie graag. We kunnen al voor jouw overlijden praten over jouw eigen uitvaartviering.

Hulp voor je naasten, na jouw overlijden

Ook als we vóór jouw overlijden nog nooit met elkaar gesproken hebben, kan ik de afscheidsbijeenkomst voor je nabestaanden invullen en begeleiden. Ik denk graag met ze mee en geef tips en advies.

Dan zie ik je nabestaanden meestal op de 2e dag na overlijden. Ik hoor alle verhalen aan en we richten de afscheidsbijeenkomst in. Daarna werk ik de viering uit en schrijf ik het levensverhaal. De dagen daarna maken we het verhaal en de invulling van de bijeenkomst verder af. Ik werk hierbij nauw samen met de uitvaartondernemer. Zo wordt het gegarandeerd een bijzonder en persoonlijk afscheid dat past bij jou en je dierbaren.

Als wij voor jouw overlijden met elkaar opgetrokken hebben en je betrekt mij ook bij de afscheidsbijeenkomst, dan weet ik precies wie je bent. De schat aan informatie en beelden kan ik dan verwerken in jouw afscheidsbijeenkomst.

Meer weten over de afscheidsbijeenkomst

Neem gerust contact met mij op als je meer wilt weten over mijn ondersteuning tijdens de uitvaart. Een eerste kennismaking is altijd vrijblijvend.